Felix Cohen verkoopt heerlijke olijven en olijfolie van het Spaanse merk Fragata.

Historie
Meneer Don Santiago Camacho Roman groeide op in het zonnige Seville in Spanje. Hierdoor was hij van kind af aan omringd door olijfbomen, die het landschap van Seville extra mooi maken. Het werd zijn passie om de lekkerste olijven van Spanje te delen met de wereld en daarom richtte hij in 1925 het familiebedrijf Fragata op. De olijven zijn al jaren favoriet in de keukens van miljoenen Spaanse families.

Olijven plukken
De olijven van Fragata groeien twaalf maanden en worden in september en oktober geplukt. Het plukken gaat nog steeds “ordeño” – met de hand – van dezelfde olijfbomen die Don Santiago jaren geleden plantte. De olijven worden voorzichtig verzameld in een gewoven mand die een “macaco” heet en om de nek hangt van de mannen die de olijven plukken.

Een eeuwenoude techniek
Hierna worden de olijven gefermenteerd in zout water, wat ervoor zorgt dat de schil lekker zacht wordt en de olijven hun bittere smaak verliezen. Hierna kunnen de olijven ontpit en gevuld worden en worden ze verpakt. Deze eeuwenoude techniek zorgt ervoor dat de olijven in perfecte staat zijn als ze bij de klant aankomen.

Assortiment
U kunt kiezen uit de klassieke Manzanilla olijf, die met of zonder pit kan worden gekocht en perfect is voor in een martini. Of ga voor de Queen olijf, een grotere olijf die gevuld wordt met o.a. ansjovis, citroen, knoflook of piment. Neem eens een kijkje bij ons olijven assortiment en proef de rijke smaak van Spanje.